Як часто можна вживати препарат Сумамігрен?

Сумамігрен – це лікарський засіб, який широко використовується для полегшення симптомів мігрені. Однак важливо знати, як часто можна приймати Сумамігрен, щоб уникнути можливих побічних ефектів і досягти найкращого результату від лікування.

Сумамігрен є препарат, що містить активну речовину – суматриптан. Він діє, звужуючи розширені судини, які викликають болючі відчуття при мігрені. Це допомагає усунути головний біль, нудоту та фотофобію, характерні для цього стану.

Однак, важливо пам'ятати, що Сумамігрен не є ліками, призначеними для профілактики мігрені. Він призначений тільки для усунення нападу, що вже виник. Тому частота його застосування повинна бути обмежена.

Як часто можна пити Сумамігрен
ВікКількість прийомів на день
1Діти до 12 років1-2 рази
2Діти 12-18 років2 рази
3Дорослі2-3 рази

Сумамігрен можна призначати при наступних нападах. Якщо відзначали ефект після прийому першої дози препарату, але напад мігрені повторився, препарат можна застосовувати повторно протягом наступних 24 годин, при цьому загальна добова доза не повинна перевищувати 300 мг.. Таблетки ковтають цілими, запиваючи водою.

Як часто можна приймати пігулки від мігрені?

Рекомендується розпочинати прийом з однієї таблетки або дозованої форми, і якщо через 2 години немає покращення, можна повторити прийом, але не більше 200 мг протягом 24 годин. Однак не рекомендується приймати препарат більше 10 разів на місяць, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я

Чи можна пити суматриптан щодня?

Прийом цих препаратів має бути не частіше двох разів на тиждень оскільки більш частий прийом може призвести до абузусного головного болю. Триптани – ці ліки, такі як суматриптан (Imitrex), Наратриптан (Amerge), ризатриптан (Maxalt) та золмітриптан (Zomig).

Скільки днів поспіль можна приймати суматриптан?

– при легкому та помірному головному болі приймають одну таблетку або одну дозу спрею; – Другу дозу можна прийняти через 2 години; – не можна приймати більше двох доз на добу; – не можна використовувати триптани більше двох днів на тиждень.